Top 10 gadgeta u 2022. za lakšu svakodnevicu

Zanimljivosti 16. kol. 2022

Sigurno uživaš u najnovijim tech otkrićima, bilo da samo otkrivaš novitete ili voliš i posjedovati kul tech gadgete. Tehnologija danas ulazi u sve sfere naših života, čineći naše rutine i svakodevni život učinkovitijima - od posla, našeg doma, do zdravlja i zabave.

Za tebe smo istražili koji su popularni tech gadgeti, a koji nam mogu olakšati svakodnevicu, bilo da se radi o "must" ili "nice to have" uređajima.

Ispod je popis 10 najboljih.

Smart Wallet

Sigurno znate nekoga tko je izgubio novčanik ili su mu ga ukrali? Zvuči li poznato?

Smart Wallet može nam uvelike pomoći da naše kartice i osobne dokumente uvijek imamo uz sebe i da uvijek znamo gdje su. Ekster Parliament je pametni novčanik s posebnim premazom protiv krađe i patentiranim mehanizmom koji izbacuje kartice pritiskom na gumb. U njemu možete nositi 10 kartica, a postoji i dio za nošenje gotovine i polaganje računa.

Kao dodatni gadget za ovaj digitalni novčanik dostupan je i Bluetooth tracker koji se napaja sunčevom svjetlošću, a koji će omogućiti da čak i ako izgubiš novčanik, znaš gdje se nalazi. Dvosmjerno zvonjenje omogućuje pozivanje novčanika s telefona ili obrnuto.

Za one koji voli detalje, novčanik je dostupan i u više boja.

Apple AirTags

Svoj novčanik, na primjer, možeš pratiti i uz pomoć još jedne inovacije iz Applea.

AirTag se čini kao jedan od onih gadgeta bez kojih nitko uskoro neće htjeti ostati. Riječ je o svestranom uređaju za praćenje, jednostavnim za korištenje. Možete pratiti svoj novčanik, na primjer, uz pomoć još jedne inovacije iz Applea. Lako ga je postaviti pomoću tvog iPhonea, iPada ili iPod toucha, pričvrstiti ga na željenu stavku i pratiti u aplikaciji Find Me.

S rastom popularnosti pojavili su se i brojni popratni dodaci AirTaga, u obliku držača za ovaj mali uređaj, najčešće u obliku privjeska.

Kao jedan od najzanimljivijih dodatnih gadgeta je Raptic Link & Lock karabiner. Izrađen od čvrstog cinka, ima čvrstu troznamenkastu kodnu bravu za zaštitu AirTaga, a također će ga zaštititi od oštećenja svojim gumenim okvirom. Bitno je samo da uvijek zapamtiš kombinaciju brojeva na ormariću :)

Sleep Aid Device

Znamo koliko je dobar san važan i da ne postoji alternativa dobrom snu. Nesanica i nemogućnost da zaspeš često ti ipak remete planove?

Zato smo ovdje izdvojili jedan uređaj koji bi ti mogao pomoći da se potpuno "isključiš" prije spavanja i brže zaspiš.

Dodow sleep aid advice projicira plavo svjetlo na strop, prilagođavajući tempo promjene intenziteta svjetla vašem dahu. Udahneš kada se svjetlost širi i izdahneš kada se povuče. Vježba može trajati 8 ili 20 minuta, a zatim se uređaj sam isključuje. Kako navode, njegovi korisnici u prosjeku zaspu 2,5 puta brže. Vrijedi probati?

Uređaj već ima preko milijun korisnika.

To je zasigurno samo jedna u nizu od tehnologija koje ti pomažu da brže i bolje zaspiš - na tržištu postoji veliki broj tehnoloških rješenja i inovacija za tvoj bolji san - od aplikacija, slušalica, inovativnih jastuka i posebne rasvjete.

Google Nest zvono

Google video zvono pobralo je brojne simpatije među korisnicima. Ovaj sustav povezuje se s drugim Google Nest uređajima u domu i na telefonu, dajući korisniku mogućnost da vidi sve posjetitelje koji pozvone. Također uključuje detekciju pokreta i prepoznaje poznata lica.

Ako radiš remote, ovo bi mogao biti cool pristup izbjegavanja nepozvanih gostiju i otvaranja vrata samo očekivanima, poput ukućana ili pošte.

Multiple The Anker 735 punjač

Punjači danas postaju sve manji i snažniji. Konkretno, trebamo sve više onih koji mogu puniti više uređaja istovremeno, bilo da je riječ o telefonu, laptopu ili, recimo, pametnom satu.

Jedan od najbolje ocijenjenih takvih gadgeta je punjač Anker 735, sposoban istovremeno napajati tri uređaja putem para USB-C portova i USB-A izlaza. To uključuje telefone, prijenosna računala i tablete, kao i manje uređaje poput slušalica i pametnih satova.

S maksimalnom izlaznom snagom od 65 vata,  gadget je također brz i nevjerojatno malen. Evo jedne od recenzija.

Povezana Rubikova kocka

Malo drugačija verzija Rubikove kocke s ugrađenom Bluetooth vezom i pripadajućom aplikacijom.  Ova popularna igračka, uz Rubiks dobiva novu dimenziju koja te može naučiti kako riješiti vrlo interaktivnu zagonetku  i usput se dobro zabaviti.

Pomoću aplikacije možeš pratiti svoj napredak i statistiku kako bi bio bolji. Također se možeš natjecati s drugim korisnicima pridruživanjem zajednici. Prilično kul način za opustiti se i usput “vježbaš vijuge”, zar ne? Korisno za svakodnevno opuštanje, svakako.

IVY Wireless Mini Photo Printer

Ovo je jedan od uređaja koji možda nije neophodan, ali nam može pružiti mala zadovoljstva, pogotovo onima koji vole fotografiju.

Canon IVY Wireless Mini Photo Printer omogućava ispis fotografija izravno s mobitela. To znači da uz Bluetooth vezu možeš uživati ​​u ispisanim fotografijama, i to izravno s neke od društvenih mreža.

Veličina fotografija je 2x3 inča. Dovoljno da svoja sjećanja zabilježiš na malo drugačiji način.

Gitamini

Što misliš o robotu koji te prati i zadužen je za nošenje i brigu o tvojim osobnim stvarima? Na primjer, dok si u kupovini, na tržnici ili trčiš?

Takav je Gitamini, opisan kao Segway za tvoje stvari.

Osobni robot programiran da nas prati i nosi naše stvari - treba li nam stvarno? Možda zvuči pomalo futuristički, ali iza toga stoji i “viši” cilj – više hodati. Pogledaj ovdje detaljnije kako to radi.

Nothing One Phone 1

Ovaj proizvod britanskog startupa donosi novo iskustvo korištenja mobilnog telefona. Riječ je o prozirnom mobitelu britanskog startupa Nothing koji putem velikog broja LED lampica komunicira obavijesti, stanje baterije i dolazne pozive. Različiti načini osvjetljenja zapravo pokazuju tko vas zove, koja vas aplikacija obavještava ili čak različite vrste obavijesti iz iste aplikacije, a da ne vidite zaslon.

Kažu da je osmišljen kako bi vratio malo "interesa i uzbuđenja u sve isti svijet potrošačke elektronike". Izgleda kao iPhone, ali operativni sustav je Android. Android s funky svjetlima na prozirnoj pozadini – tako ga je opisao The Guardian čiju kompletnu recenziju ovog uređaja možete pogledati ovdje.

To vjerojatno nije sve…

Na tržištu postoji još velik broj uređaja koji su jednako zanimljivi i korisni u svakodnevnom životu. Kako tehnologija bude napredovala, bit će zanimljivo pratiti nove gadgete koji će nam biti dostupni.

Imaš li svog favorita među navedenima? Koji je tvoj omiljeni cool korisni gadget?

Svoje mišljenje i favorite možeš podijeliti i na Joberty platformi, gdje možeš pokrenuti i raspravu na Joberty zajednici na ovu temu. Pogledaj kako na linku OVDJE.

Oznake

Joberty

Joberty je platforma za razmjenu iskustava iz IT zajednice.

Tvoja prijava je uspješno sačuvana!
Odlično! Kako bi imao pristup cijelom sadržaju bloga potrebno je izvršiti proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspješna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup cijelom sadržaju bloga.