Kako osigurati kontinuirani profesionalni rast i razvoj developera?

HR 12. tra. 2022

Zaposlenici su najvažnija stavka uspjeha tvrtke.

Ova je izjava višestruko važna za IT i tech tvrtke s obzirom na stalnu potrebu za novim developerima i drugim tech stručnjacima. Naravno, svi znamo da je konkurencija velika i da je sve teže zadržati i postojeće developere.

Jedna od najvažnijih stvari koje developeri žele od poslodavaca je prilika za profesionalni rast i razvoj. Stoga ti donosimo pregled metoda i tehnika koje možete uvesti u svoju tvrtku kako biste povećali zadovoljstvo zaposlenika, ali i dugoročno unaprijedili poslovanje.

Što možemo smatrati rastom i razvojem zaposlenika?

Rastom ili razvojem zaposlenika smatra se proces usvajanja novih vještina i kompetencija uz koje zaposlenik može obavljati veći spektar poslova ili bolje predstavljati organizaciju ili dobiti viši stupanj odgovornosti. Nerijetko ga prati i promocija u smislu napredovanja u poziciji, a i poboljšanje uvjeta rada.

Rast i razvoj zaposlenika je koristan tvrtkama iz više razloga, a svakako je dobro i što zaposlenici sve više cijene poslodavce koji im omogućavaju da uče i stječu nove vještine na poslu. Ulaganje u tzv. learning and development obostrano je korisno zaposlenicima i tvrtkama. U tech i IT tvrtkama, ono je skoro pa i nužno te je danas rijetkost naći tvrtku na hrvatskom tržištu koja nema budžet za edukaciju developera.

Kako tvrtke ulažu u rast i razvoj developera?

Ulaganje u rast i razvoj ne smije biti samo floskula i svesti se na jednu edukaciju godišnje. S druge strane, određenim politikama u tvrtki vjerojatno već potičete developere i druge zaposlenike da šire svoju domenu znanja i uče od kolega.

Ovo su neke stvari koje tvrtke mogu napraviti da bi svakodnevno podržavale rast i razvoj svojih zaposlenika:

Osigurajte budžet za edukaciju

68% zaposlenika smatra kako su učenje i razvoj najvažnije politike firme. Stoga je odlično u zadnje vrijeme primijetiti budžet za edukaciju kao stavku koju tech tvrtke ističu u oglasima za posao i u Hrvatskoj.

Ipak, sam budžet za edukaciju je tek početak priče ulaganja u rast i razvoj.

Napravite individualizirane razvojne planove

U većim korporacijama koje potiču rast i razvoj su edukacije integrirane u HRIS (Human Resource Information System) ili neki drugi sustav praćenja napredovanja zaposlenika. U tvrtkama srednje veličine je ipak bolje napraviti individualizirane razvojne planove koji će osigurati da se sredstva iz budžeta potroše na najbolji mogući način.

To znači da menadžere treba potaknuti da na godišnjoj ili polugodišnjoj razini naprave individualizirani razvojni plan zajedno s developerima. U planu treba biti određeno koje edukacije će se odraditi i otprilike kada, te koji se ishodi očekuju od takvih ulaganja.

U izradu individualiziranog development plana treba uključiti konkretne stavke kao popis tečajeva, konferencija, i slično. Na primjer, korisno je znati da Gen Z i Milenijalci preferiraju online edukaciju u obliku videa.

Uvedite kulturu otvorenog feedbacka

Statistika kaže sljedeće: 70% onoga što naučimo na poslu naučimo na neformalan način, kroz izazove i nove zadatke; 20% naučenog usvojimo kroz mentorstvo i usmjeravanje, a samo 10% kroz konkretnu edukaciju.

Ova statistika ne treba obeshrabriti oko ulaganja u formalnu edukaciju jer ovdje ipak pričamo o usavršavanju tehničkih vještina koje brzo napreduju i za koje se nude odlični tečajevi. Ipak, ovaj podatak treba ukazati na to koliko je otvoreni feedback bitan za učenje.

Kroz interakciju s kolegama i njihov osvrt na rad, developeri mogu lakše razviti i usavršiti svoje vještine.

Potičite suradnju među odjelima

Multidisciplinarnost je nešto najbolje što se vašim developerima i tech stručnjacima može dogoditi. Kada surađuju s drugim odjelima i spontano usvajaju znanje drugih, zaposlenici nadograđuju svoje znanje o glavnom proizvodu ili projektu na kojem rade.

Osim toga, suradnja tj. team collaboration je nešto što ima još mnogo benefita za tvrtku osim razvoja zaposlenika.

Ne zanemarujte soft skills

Česta pojava među developerima je široko tehničko znanje i nedostatak soft ili people skillsa. Takozvane meke vještine su nešto što se često zanemaruje na radnom mjestu u korist tvrdih ili tehničkih vještina. Međutim, pokazuje se da su meke vještine izuzetno bitne - između ostalog, one omogućuju da bolje komuniciramo i prenesemo znanje.

Developeri će teže napredovati u karijeri ako nemaju određenu razinu soft skillsa koja je potrebna svima u rukovodećim pozicijama.

Potaknite kulturu učenja

Da bi osigurali kontinuirani rast i razvoj zaposlenika, najbolje je uvesti kulturu učenja u svakodnevicu. To znači da developere treba potaknuti da izdvoje barem 10 minuta dnevno ili pola sata tjedno na učenje.

Također, slobodno pokrenite novi kanal na Slacku: dijelite korisne članke, započnite diskusije na određene teme, zainteresirajte zaposlenike na “usputno” i neformalno učenje.

Zašto je uvijek dobra ideja ulagati u rast i razvoj zaposlenika?

Pozitivno utječe na employee engagement i kulturu tvrtke

Prema istraživanju, 93% zaposlenika kaže kako dobro isplanirani employee training programi pozitivno utječu na njihov engagement.

Vjerojatno znaš da je employee engagement jedna od bitnijih stvari kad pričamo o produktivnosti, atmosferi i uspješnosti pojedinih odjela i tvrtke.

Ulaganjem u developere dajete im do znanja da vam je stalo do njihovog napretka, da vjerujete u njih i da želite da rastu zajedno s tvrtkom. Zauzvrat se employee engagement povećava.

Poboljšava uspjeh zaposlenika - i tvrtke

Tvrtke koje na rast i razvoj svojih developera gledaju kao ulaganje, a ne kao trošak, bit će uspješnije od svojih konkurenata. Dugoročna posljedica ulaganja u vlastite kadrove bit će i ušteda sredstava koja bi se potrošila na zapošljavanje novih zaposlenika. Sve skupa - zaposlenici će biti kompetentniji za obavljanje svog posla, a tvrtka će kroz produktivnost, umrežavanje znanja i inovacije poboljšati svoj uspjeh.

Veći retention i bolji employer branding

U organizacijama koje nude zaposlenicima priliku za rast i razvoj, stope employee retentiona su 34% veće. To je sasvim logično jer će zaposlenici ostati vjerniji tvrtkama koje ulažu u njih.

Osim toga, to će dovesti i do boljeg employer brandinga. Uz platforme za dijeljenje iskustava na tech poslovima poput Jobertya postiže se sve veća transparentnost o uvjetima rada u različitim tvrtkama.

Osiguranje budućih senior i leadership kadrova

Jedan od većih problema u današnjim IT i tech tvrtkama u Hrvatskoj i regiji je pronalazak seniorskih kadrova. Oni se neće stvoriti sami od sebe - tvrtke ih moraju stvoriti same.

To će se upravo postići pojačanim ulaganjem u rast i razvoj developera iznutra.

Više inovacije

Inovacija se ne događa u vakuumu. Developeri se trebaju povezati s drugim stručnjacima iz svog područja i aktivno raditi na pronalasku rješenja za izazove s kojima se susreću kako bi vaša tvrtka na kraju svega pružila najbolju uslugu ili proizvod korisnicima.

Stoga je za više inovacije potrebno aktivno poticati developere da se educiraju i razvijaju u svojim područjima i izvan njih.

Ulažete li u rast i razvoj svojih zaposlenika? Recite nam kako!

Kao što je već spomenuto, ulaganje u razvoj vještina i znanja developera je nešto što je dobro istaknuti u svom employer brandingu.

Kao neovisna platforma za osvrte na rad u hrvatskim IT i tech tvrtkama, Joberty pruža developerima i drugim tech stručnjacima mogućnost da ostave svoje dojmove i u kategoriji Profesionalni razvoj. Na taj način tech zajednica dobiva transparentni uvid u politike rasta i razvoja hrvatskih tvrtki.

U svakom slučaju, ulaganje u edukaciju i razvoj developera i drugih tech zaposlenika pomoći će vašoj tvrtki da odgovori na najveće izazove u suvremenom radnom svijetu, a to je pronalazak kvalitetne radne snage. Tvrtka koja stavlja zaposlenike na prvo mjesto i u ovom aspektu može očekivati povećanu vjernost svojih zaposlenika te dugoročnu financijsku stabilnost.

Oznake

Joberty

Joberty je platforma za razmjenu iskustava iz IT zajednice.

Tvoja prijava je uspješno sačuvana!
Odlično! Kako bi imao pristup cijelom sadržaju bloga potrebno je izvršiti proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspješna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup cijelom sadržaju bloga.