Freelance ili stalni posao - Gdje je bolja plaća za developere?

Zapošljavanje 8. stu. 2022

Kako će potražnja za developerima samo rasti, tako će i dileme koji posao izabrati biti sve veći izazov za njih. Za sve one koji iza sebe već imaju godine iskustva, ali i one koji razmišljaju o ozbiljnijoj karijeri u razvoju softvera, sve češće se nameće još jedna dilema: raditi kao full-time, stalno zaposleni programer ili kao freelancer.

Čini se da se ova odluka uglavnom odnosi na izbor između veće sigurnosti, s jedne strane, i veće slobode i dodavanja poduzetničke note vašoj karijeri, s druge strane. I jedna i druga opcija svakako imaju svoje dobre i loše strane, predispozicije za zaradu, kao i međusobne sličnosti i razlike, koje je važno vidjeti i razumjeti za svoj daljnji razvoj karijere.

Pomoći ćemo vam u tome u nastavku teksta.

Freelance vs full-time developer

Freelance programer je samozaposleni programer. To znači da sam ugovara projekte na kojima će raditi i sam pruža usluge. Ima svoje klijente i odgovoran je za njihovo pronalaženje, ugovaranje poslova, isporuku projekata itd. Freelance developeri najvjerojatnije imaju prethodno iskustvo rada na različitim projektima.

Sve veći broj programera napušta tradicionalni posao od 9-17 sati, a prema nekim istraživanjima, broj freelance programera porastao je za gotovo četiri milijuna od 2014. godine. Biti freelancer znači da sami upravljate svojim vremenom, birate projekte na kojima radite i sami postavljate uvjete i zahtjeve posla, poput radnog vremena, cijene usluge i sl. Ovaj programer je sam svoj šef.

Nasuprot tome, stalno zaposleni programer ima posao s punim radnim vremenom, odgovara svom poslodavcu - tvrtki u kojoj je zaposlen, te radi na stvaranju i održavanju proizvoda za poslodavca ili njegove klijente koji dolaze iz različitih industrija. Najčešće ne bira projekte na kojima radi i na njima surađuje s drugim timovima u tvrtki.

Koje su prednosti i mane jednog i drugog?

Prednosti freelancinga

Sloboda i fleksibilnost - Kao freelancer, imaš slobodu birati poslove na kojima ćeš sam raditi, a izbor je veći i raznolikiji. Često freelanceri dovršavaju projekte za manje tvrtke koje nisu u mogućnosti zaposliti programere na puno radno vrijeme.

Nema fiksnog radnog vremena - Kao freelancer možeš raditi kada ti odgovara i odakle ti najviše odgovara. Možda si baš najproduktivniji noću? Freelanceri raspored kreiraju sami. Radna soba ili plaža, izbor je na tebi.

OFF kada god ti je potrebno - Kao što možeš odlučiti kada ćeš raditi, tako sam odlučuješ i o svom slobodnom vremenu i neradnim satima ili danima.

Ubrzano učenje - Kako bi bio uspješan kao freelancer, moraš pratiti najnovije trendove kodiranja. Odgovornost je freelancera posvetiti vrijeme i resurse potrebne da budeš u tijeku, učiš i stekneš vještine koje klijenti najviše traže. Freelanceri proaktivno prate nove trendove i samostalno uče nove vještine.

Koje su loše strane freelancinga?

Nema stabilnog tijeka poslova - Freelanceri počinju od nule, a svaki početak je izazov. Izgraditi ugled, steći klijente i biti u toku sa zahtjevima tržišta nije nimalo lako, a mnogi će te poteškoće možda podcijeniti, pogotovo na samom početku.

Bez stabilnih prihoda - Zarada će biti onolika koliko si projekata osiguraš. Kao freelancer ne uživaš sigurnost koju pruža siguran posao, a nekonzistentni prihodi za neke mogu predstavljati stres. Da freelancing postane unosna karijera, nekada može potrajati mjesecima.

Prednosti stalnog zaposlenja


Stabilnost prihoda - Kao stalno zaposlen programer, ne moraš brinuti o tome da nemaš stalan izvor prihoda. Plaće, beneficije, osiguranje i slične pogodnosti se podrazumijevaju, a tvrtke se dodatno trude zadržati developere uz brojne povlastice.

Timske vještine - programeri s punim radnim vremenom obično rade u timovima s drugim stručnjacima, programerima, kao i drugim timovima, razvijajući multidisciplinarne vještine timskog rada. Mogu zajedno dijeliti ideje, poteškoće i napredak.

Napredovanje i nova znanja - Kad govorimo o napredovanju, dok su freelanceri sami odgovorni za svoj profesionalni razvoj u smislu novih trendova i vještina, ako si zaposlen u tvrtki koja radi na tehnološkim promjenama, tvrtka je ta koja će ti omogućiti potrebnu obuku, informacije ili čak tečajeve kako bi mogli izvršiti zadatak.

Fiksni raspored – Za razliku od freelancera koji mogu imati veliki broj zadataka i obaveza izvan razvojnih projekata, stalno zaposleni programeri u tvrtkama mogu raditi na raznim tekućim projektima, ali bez drugih sporednih obaveza koje ometaju i „kradu“ vrijeme, mijenjajući ustaljeni raspored.

Nedostaci, međutim, ne izostaju ni kod ove vrste posla:

Nemogućnost odabira projekata - Za razliku od freelancera koji inače sami mogu birati i odlučivati ​​na kojim projektima žele raditi, programeri koji imaju stalni radni odnos u tvrtkama radit će na projektima i s klijentima koji su im dodijeljeni. A bira ih tvrtka u kojoj rade.

Klimava motivacija – Biti zaposlen i raditi u tvrtki znači da se moraš baviti izvješćima o učinku, slijediti upute menadžera i nemaš odlučujuću ulogu u donošenju odluka. Imat ćeš šefa koji će ti govoriti što da radiš, a stalan pritisak nadređenih najčešće nema pozitivan učinak na motivaciju i može te potpuno demotivirati.

Konflikti na radnom mjestu - Razvoj softvera je stresan posao, a međuljudski odnosi nisu uvijek laki. Zbog različitih karaktera i velikog obima posla, može doći do međusobnih nesuglasica unutar ili između timova. A to može biti dodatni stres.

Tko zarađuje više?

Dobrih i loših strana rada freelancera i stalno zaposlenih programera, vidjeli smo, ima kod obje strane. Ono što za većinu predstavlja odlučujući faktor u izboru jedne ili druge strane je, svakako, pitanje novca tj. zarade.

Većina freelancera može vrednovati svoj rad bolje i više nego stalno zaposleni developeri i postavljati cijene svojih usluga znatno više od onoga što bi zaradili kao zaposleni koji rade isti posao.

Freelancermap je i ove godine proveo anketu među IT freelancerima, a na pitanje zarađuju li kao freelanceri više od svojih stalnih kolega, njih 59% odgovorilo je potvrdno.

S velikim iskustvom iza sebe i visokom razinom stručnosti, freelancer može zaraditi dvostruko ili trostruko više od programera zaposlenog u organizaciji. Za razliku od stalnog zaposlenika, visina plaće ne ovisi o tome je li nadređeni primijetio koliko ste dobro obavili posao i zaslužujete povećanje plaće. Nema ni pregovaranja - cijene vlastiti rad, a veći trud znači i veću zaradu.

No, vidjeli smo da ni to ne ide preko noći. Da biste došli do te točke, možda ćete morati provesti tisuće sati pronalazeći nove klijente i izvršavajući zadatke za malu plaću. Dobra stvar je, međutim, što internet nudi web stranice za obavljanje ili dovršavanje freelancing poslova.

S druge strane, stalno zaposleni programeri imaju zajamčenu plaću i morat će se dokazati kako bi napredovali, ali neće trošiti vrijeme na traženje klijenata i novog posla, osim ako se ne radi o traženju posla u drugoj tvrtki. Za novu, zajamčenu, veću plaću. Iako stalno zaposleni sve češće zarađuju manje od freelancera, valja imati na umu da u ovom slučaju nema dodatnih i skrivenih troškova, poput poreza, osiguranja i slično. Stoga se može reći da stalno zaposleni programeri mogu zaraditi manje, ali zadržati više.

Kako znaš što je bolje za tebe?

Nakon svega rečenog odluka nije nimalo laka. Što bi još onda mogao i trebalo napraviti ako dilema postoji još uvijek, postati ili ostati freelancer ili zadržati ili odustati od stalnog posla.

Uzmi u obzir svoje snage kao i svoju osobnost. Posao freelancera zahtijeva puno volje i motivacije da se uvijek iznova baviš klijentima i pronalaziš nove poslove. Zvuči li ti to bolje od uljuljkanosti poslodavca? A što točno želiš?

Rad za određenu tvrtku znači da ćeš imati sigurnost, stalan prihod i protok posla, uz manje fleksibilnosti i utjecaja na poslove koje radiš i razvoj vaše karijere. Kao freelancer imat ćeš fleksibilan raspored, više slobode, ali i neizvjesnosti i ulaska u klinč sa zadacima koji nisu vezani samo uz razvoj softvera.

Kako biste otklonili sve dileme i bili što sigurniji u promjenu koju radite, napravite mini "pilot projekt".

Ako si programer s punim radnim vremenom koji je zainteresiran za rad kao freelancer, počnite raditi honorarno "sa strane" kako bi testirao je li ovaj pristup pravi za tebe. Iako će to značiti više radnih sati tijekom dana, jer bi ovaj posao radio izvan radnog vremena, dobar je način da dobiješ uvid u ovu vrstu posla, ali i svoje prve klijente.

Vrijedi i obrnuto - ako freelancer razmišlja o stalnom zaposlenju s punim radnim vremenom, prvo bi trebao pronaći tvrtku koja nudi honorarni rad, što će mu omogućiti da još neko vrijeme radi na svojim freelancer projektima.

Isprobati obje uloge svakako je dobra odluka kako biste iskusili rad u oba svijeta i vidjeli gdje se osjećate najugodnije. Jesi li već razmišljao o promjeni radnog statusa iz stalnog zaposlenika u freelancera ili obrnuto?

Pišite nam o tome i podijelite svoja razmišljanja o ovoj temi s drugim kolegama u Joberty zajednici.

Oznake

Joberty

Joberty je platforma za razmjenu iskustava iz IT zajednice.

Tvoja prijava je uspješno sačuvana!
Odlično! Kako bi imao pristup cijelom sadržaju bloga potrebno je izvršiti proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspješna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup cijelom sadržaju bloga.