Dobar onboarding zlata vrijedi: kako uspješno uvesti developere u posao

HR 15. ožu. 2022

Jedan od najvećih problema današnjih tech tvrtki je pronalazak adekvatne radne snage za developerske pozicije. S obzirom na to, mnoge tvrtke ulažu resurse u zapošljavanje i headhunting.

Nakon zapošljavanja slijedi onboarding. To označava proces u kojem se developer uvodi u posao i tvrtku.

Onboarding je iznimno važan za svakog zaposlenika kao i za tvrtku. O uspješnosti onboardinga ovisi kasnija produktivnost zaposlenika, kao i njegovo mišljenje o kolegama i poslodavcu.

Upravo zato onboarding mora biti dobro promišljen proces koji će pokriti sve bitne stavke posla i kulture tvrtke koje developeri trebaju savladati.

U nastavku pročitajte zašto je onboarding tako bitan novim zaposlenicima i tvrtkama te kako bi taj proces trebao izgledati. Isto tako, dotaknut ćemo se najčešćih izazova kod onboardinga te kako on najčešće izgleda u praksi.

Zašto je uspješan onboarding bitan

Pravilan onboarding je ključan za postizanje produktivnosti u što kraćem roku. To je sasvim logično; no onboarding također utječe na mišljenje developera i drugih zaposlenika o vašoj tvrtki.

Faza zapošljavanja označava prvi kontakt novih developera s poslodavcem - i pošto je ona izuzetno bitna za formiranje mišljenja o tvrtki, danas je zapošljavanje developera u Hrvatskoj i svijetu najčešće zaista dobro odrađeno. Na prijave za posao se odgovara u kratkom vremenskom roku i cijeli proces teče dosta glatko.

Međutim, HRovci bi trebali posvetiti pažnju i onboardingu. Naime, Gallupovo istraživanje pokazuje da samo 12% zaposlenika smatra kako je iskustvo onboardinga u njihovoj tvrtki odlično.

Osim toga, samo 29% novopridošlih zaposlenika kažu kako se osjećaju potpuno spremni za uspješno savladavanje zadataka unutar svog novog posla.

Plan onboardinga

Kako bi, zapravo, onboarding trebao izgledati? U nastavku vam donosimo detaljan pregled onboarding plana kojeg se možete držati u svojoj tvrtki kako bi efikasnije pripremili developere za njihove poslove.

Prije prvog dana posla

Zaključiti tehnikalije - papirologiju i birokraciju

Bilo bi najbolje da potpisivanje ugovora i druge "papirnate" stvari riješite prije prvog dana posla vašeg novog developera. Na taj način vaša suradnja započinje transparentno, a daje vam head start da ubrzate sve procese koji slijede nakon potpisivanja ugovora.

Čak i ako ste developera zaposlili remotely, probajte aktivirati DocuSign i riješiti svu birokraciju prije samog početka rada.

Poslati ili uručiti brendirani poklon

Brendirani poklon dobrodošlice - na primjer, majica ili šalica s logom tvrtke, možda vam se čine nepotrebnim employer branding trikom. Ipak, taj mali znak pažnje dat će emotivnu dimenziju početku suradnje - jer, tko ne voli dobivati poklone?!

Prvi dan

Sastanak s team leadom

Ukoliko developer još nije upoznao svog team leada, trebao bi ga upoznati prvi dan. Team lead također treba biti svjestan koliko su prvi dani onboardinga bitni za novog člana tima i posvetiti mu dovoljno pozornosti tokom cijelog procesa.

Kratki sastanak s HR-om

Svakom zaposleniku treba objasniti osnovna pravila i politike tvrtke. Naravno, to se može napraviti i pismenim putem da se izbjegne nepotrebno ponavljanje većinom istih pravila. Međutim, dobro je otvoriti komunikaciju developera s HR-om odmah u početku te kratko objasniti proces onboardinga.

Predočiti onboarding plan

Novopridošlom developeru trebao bi se pokazati onboarding plan - što on uključuje, što developer može očekivati po završetku onboardinga, što točno se od njega očekuje, što on treba očekivati od drugih, itd. Najbolja je praksa imati onboarding plan unutar nekog toola u kojem se može pratiti izvršavanje taskova poput kanban boardova i slično.

Dati access svim toolovima

Kako bi sve kasnije radnje tokom onboardinga i kasnijeg posla tekle glatko, developer mora imati pristup potrebnim tehnologijama. Naravno, mogu postojati iznimke - ali je zaista loše iskustvo kad morate čekati nekoga unutar tvrtke da vam da nešto tako bazično poput pristupa nekom od toolova koje ćete koristiti.

Osim toga, treba osigurati i pristup svim onboarding materijalima i resursima.

Dati kontakt onboarding buddya

Onboarding buddy je osoba - najčešće unutar tima, na sličnoj poziciji - kojoj se novi developer može u svakom trenutku obratiti ako ima neka dodatna pitanja. Tu je naravno i HR, ali onboarding buddy je tu da pokrije izazove koji su uže vezani uz savladavanje zadaća novog posla.

Prvi tjedan

Predstaviti novog zaposlenika ostatku tvrtke

Novi developer se ostatku zaposlenika može predstaviti putem Slacka ili na weekly callu. U svakom je slučaju dobro vidjeti želi li se on sam predstaviti. Uz informacije o poziciji i timu, uključite i neke osobne detalje (uz dopuštenje, naravno), npr. koji su mu hobiji, kakvu hranu voli, koji mu je nadraži subreddit, i slično.

Osim toga, treba omogućiti novom zaposleniku da se uključi u kanale po želji na Slacku te da stupi u interakciju s drugim zaposlenicima.

Upoznavanje s vrijednostima tvrtke

Vrijednosti tvrtke su nešto čime ne treba nove zaposlenike opterećivati - te se vrijednosti treba pokazivati kroz primjere više nego što se izgovaraju. Ipak, formalno upoznajte developera s načelima rada koje očekujete od njega.

Upoznavanje tehnologija, projekta i team membera

Naravno - treba se baciti na posao! Na kraju oboardinga, developeru mora biti jasno kako će raditi svoj posao i što se od njega očekuje. Da bi to bilo tako, treba mu se odmah prvi tjedan dati vodstvo što se tiče tehnologije, projekta, podjele posla, uloga pojedinih članova teama, itd.

Prvih dva tjedna

Kratkoročni i dugoročni ciljevi tima i projekta

Ne treba novog člana developerskog tima odmah bombardirati detaljima projekta - ali unutar prvih nekoliko tjedana, developer bi trebao znati što su kratkoročni i dugoročni ciljevi tima i projekta na kojem sudjeluje.

Najčešći izazovi s kojima se susreću

Iako se uvijek treba fokusirati na pozitivno, developeru se trebaju predočiti i najčešći izazovi s kojima bi se mogao susresti u svom poslu. Novom zaposleniku treba se pružiti podrška u rješavanju tih izazova i osigurati da se o njima komunicira na vrijeme. Izazovi su normalni dio posla - to svima mora biti jasno!

Uključiti novog developera u neformalno druženje

Neformalna druženja su ključna da se osigura dobra atmosfera u timu. Zato bi unutar prvih nekoliko tjedana onboardinga bilo dobro organizirati timski ručak, odlazak na piće poslije posla, ili slično.

Prvi mjesec

Uspostaviti regularne 1 na 1 sastanke s team leadom

Unutar prvih mjesec dana trebaju se već vidjeti naznake rasporeda kojeg će se developer držati i u budućnosti. 1 na 1 sastanci s team leadom su jedna od stavki koja bi stoga trebala biti u kalendaru i odrađena barem dva puta.

Ispitati uspješnost onboardinga putem ankete

Ispitivanje uspješnosti onboardinga putem ankete je korisno iz dva razloga: prvi je taj da ćeš identificirati što developeru nije jasno te mu pomoći da bude uspješniji u poslu. Drugi razlog je što ćeš saznati kako unaprijediti svaki idući onboarding.

Provjeriti kako se develeoper snalazi u timu (profesionalno i privatno)

Dok je anketa nešto fokusiranija na detalje onboarding procesa, dobro je odraditi i kratki razgovor s developerom kako bi se svemu dala ljudska dimenzija. To može biti i neformalan, prijateljski razgovor iz kojeg ćete procijeniti kako se developer snalazi u timu i treba li neki aspekt cijelog procesa adresirati.

Plan je jedno, a stvarnost drugo: kako onboarding najčešće izgleda u praksi?

I ako imate super plan onboardinga, nešto uvijek može poći po krivu. U praksi, događaju se situacije na koje je teško utjecati.

Svi smo ljudi i svi imamo neke stvari koje ne volimo, koje nas živciraju, i koje smatramo suvišnima.

Nažalost, developeri često ne vole neke od najkorisnijih HR inicijativa poput ispunjavanja anketa. Također nisu najveći fanovi sastanaka bez plana i agende - često vole strukturu, jasnoću i efikasnost.

Upravo iz tih razloga je potrebno prilagoditi svoju komunikaciju i ne pretjerivati: u slučaju developera, previše komunikacije može biti jednako loše i kao premalo komunikacje. Umjesto prekomjernog ispitivanja kako onboarding ide, nastoj osigurati da sve proceduralne stvari teku svojim tokom - npr., da novi član tima ima pristup svim toolovima i da mu bude jasno što se od njega očekuje.

Zatim, treba nastojati biti što štedljiviji s vremenom i jasno odvojiti privatno od poslovnog: sastanci su jedno, a druženja drugo. Pošto njihov posao iziskuje visok stupanj koncentracije, najbolje je držati kratke i učinkovite sastanke, a mogućnost dodatnih pitanja uvijek ostaviti otvorenom.

Osim toga, developeri su u prvih par tjedana onboardinga često usmjereni na tehničke aspekte posla, a druge im stvari mogu promaknuti. Zato je dobro pripremiti listu stranica i resursa kojima se uvijek može pristupiti - dobra je ideja i dati prijedlog da se to sačuva kao bookmarks. Osim toga, dobro strukturiranje i oblikovanje onboardinga u obliku "igre" s ispunjavanjem taskova će osigurati da se nijedan bitan korak na putu ne preskoči.

Bonus ideja: probajte napraviti kratki kviz na kraju onboardinga da provjerite je li developer savladao sve bitno za obavljanje posla u budućnosti!

Što očekivati nakon uspješnog onboardinga?

Uspješan onboarding će osigurati da se developer brže uklopi u tim te da brže postigne očekivanu razinu produktivnosti.

Osim toga, pomoći će vam i u zadržavanju zaposlenika te poboljšanju zadovoljstva zaposlenika. Istaživanja pokazuju kako robustan onboarding proces kojim je lako navigirati pospješuje new hire retention za 82%.

Osim toga, onboarding je važan aspekt za formiranje zadovoljstva zaposlenika kojima je to svojevrstan prvi ozbiljni dojam o vama kao tvrtki. Onboarding je prozor u budućnost: ako prođe dobro, developer će se puno lakše zamišljati kako raste i napreduje u vašoj firmi.

Zadovoljstvo zaposlenika onboardingom se ogleda u unutarnjim anketama, ali i u ocijenama tvrkte kao poslodavca na neovisnim platformama poput Jobertya. Stoga će dobar onboarding prirodno doprinijeti i employer brandingu tvrtke.

Provjeri što vaši developeri misle o tvrtki na Jobertyu!

Oznake

Joberty

Joberty je platforma za razmjenu iskustava iz IT zajednice.

Tvoja prijava je uspješno sačuvana!
Odlično! Kako bi imao pristup cijelom sadržaju bloga potrebno je izvršiti proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspješna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup cijelom sadržaju bloga.